Међутим, гледајући зараду од учешћа на турнирима, убедљиво је на првом месту.

Освојио је 24 гренд слем трофеја, 40 мастерса, седам завршних АТП турнира...

Постао је професионалац 2003. године, а 2008. је као двадесетогодишњак прекинуо доминацију Федерера и Рафаела Надала и низ од 11 узастопних гренд слемова на којима су само њих двојица освајали титуле. Титула на Аустралијан опену била је прва од 24 на највећим турнирима.

У наредним годинама је почео да се издваја од других, а 2011. године је дефинитивно преузео тениски трон и захваљујући успеху на Вимблдону први пут постао дошао до првог места на АТП листи.

У каријери је Ђоковић освојио близу 168 милиона евра, само од турнира. Надал близу 124 милиона, а Федерер нешто мање од 120 милиона евра.

Фото: Профимедиа

 

Невероватна сума, али то није све. Спортисти на највишем нивоу зарађују озбиљан новац и ван терена захваљујући бројним спонзорима и рекламама које раде, али и приватним бизнисима.

Такав је случај и са Ђоковићем, који, према проценама на том пољу није добар као Федерер и Надал. У сваком случају, далеко од тога да се ради о слабој заради.

Према проценама, Ђоковић је ван терена зарадио око 312 милиона евра.

Дакле, Новак Ђоковић је током 21 године дуге каријере зарадио око 480 милиона евра.

Фото: Профимедиа

 

Новак је улагао у некретнине које сада поседује на разним странама и државама света. Процењује се да је у њих уложио 21 милион евра.

Такође, према одређеним информацијама, иако је извесно да је зарадио више новца, "вредност" српског тенисера процењује се на 240 милиона евра.

БОНУС ВИДЕО:

(Курир)