Pre nekoliko dana ceo svet potresla je vest da je pokušan atentat na nekadašnjeg predsednika Amerike, Donalda Trampa. Tom prilikom on je zadobio lakše poverede, jedan njegov pristalica je ubijem i dvoje je ranjeno.

Foto: Profimedia

 

 

Istražitelji se svim silama bore da ispitaju motiv koji je Tomas Metju Kruks imao za napad na republikanskog predsedničkog kandidata u medijima su se pojavile nove, zabrinjavajuće informacije.

Prema Nacionalnom javnom radiju, FBI je pregledao Kruksove elektronske uređaje kao što su laptop i dva telefona.

Pronašli su sačuvane fotografije princeze od Velsa, ali i predsednika Bajdena, Trampa, državnog tužioca Merika Garlanda i direktora FBI Kristofera Reja.

Foto: Profimedia

 

 

Američki Federalni istražni biro (FBI) saopštio je da je, čovek koji je pokušao da ubije republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, istraživao princezu od Velsa Kejt Midlton na internetu, "jer je planirao još jedan atentat".

Kako piše "Miror", Kruks je navodno sa interneta preuzeo slike 42-godišnje princeze na svoj mobilni telefon. 

Nema dokaza koji ukazuju na to da je Kruks planirao da otputuje u Veliku Britaniju i nanese štetu princezi, ali su svakako mere opreza neophodne kako se ne bi dovela njena bezbednost u pitanje.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Navedeno je i da osumnjičeni za atentat na Trampa živeo u Betel parku u Pensilvaniji, prenosi Si-En-En. Napadača je likvidirala Tajna služba, a prilikom napada je poginuo vatrogasac Kori Komperatore kojeg je upucao atentator.

Napadač je delovao sam i koristio je legalno kupljenu pušku svog oca, saopšteno je iz FBI.

BONUS VIDEO: