Пре неколико дана цео свет потресла је вест да је покушан атентат на некадашњег председника Америке, Доналда Трампа. Том приликом он је задобио лакше повереде, један његов присталица је убијем и двоје је рањено.

Фото: Профимедиа

 

 

Истражитељи се свим силама боре да испитају мотив који је Томас Метју Крукс имао за напад на републиканског председничког кандидата у медијима су се појавиле нове, забрињавајуће информације.

Према Националном јавном радију, ФБИ је прегледао Круксове електронске уређаје као што су лаптоп и два телефона.

Пронашли су сачуване фотографије принцезе од Велса, али и председника Бајдена, Трампа, државног тужиоца Мерика Гарланда и директора ФБИ Кристофера Реја.

Фото: Профимедиа

 

 

Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) саопштио је да је, човек који је покушао да убије републиканског председничког кандидата Доналда Трампа, истраживао принцезу од Велса Кејт Мидлтон на интернету, "јер је планирао још један атентат".

Како пише "Мирор", Крукс је наводно са интернета преузео слике 42-годишње принцезе на свој мобилни телефон. 

Нема доказа који указују на то да је Крукс планирао да отпутује у Велику Британију и нанесе штету принцези, али су свакако мере опреза неопходне како се не би довела њена безбедност у питање.

 

Фото: Танјуг/АП

 

 

Наведено је и да осумњичени за атентат на Трампа живео у Бетел парку у Пенсилванији, преноси Си-Ен-Ен. Нападача је ликвидирала Тајна служба, а приликом напада је погинуо ватрогасац Кори Комператоре којег је упуцао атентатор.

Нападач је деловао сам и користио је легално купљену пушку свог оца, саопштено је из ФБИ.

БОНУС ВИДЕО: