Srednja škola koju je pohađao neuspeli ubica Donalda Trampa, Tomas Metju Kruks ispravlja evidenciju o nekoliko tačaka o tinejdžerskim godinama poremećenog i misterioznog strelca – uključujući poricanje tvrdnji da se okušao u njenom streljačkom timu, da je bio žrtva maltretiranja i da je pretio da će pucati u školi, javlja New York Post.

Srednja škola Betel Park "nema evidenciju" o Kruksu (20) koji se okušao u timu za strelce, navodi se u saopštenju.

- Trener se ne seća da ga je sreo. Međutim, moguće je da je Kruks neformalno prisustvovao treningu, pucao i više se nije vratio - navodi se u saopštenju, prenosi Kurir.

- Nemamo evidenciju o tome - kažu u školi.

Foto: Tanjug/AP

 

Dvojica drugara iz razreda izjavila su ove nedelje da se Kruks okušao u streljačkom odredu u školi Betel Park u Pensilvaniji, ali je izbačen zbog "komično lošeg" pucanja i zabrinjavajućih komentara.

Srednja škola Betel Park takođe je zavela u zapisnik kako je razbila "bolnu zabludu" da je Kruks bio maltretiran tokom srednjoškolskih godina.

- Prema našoj evidenciji, Kruks je bio odličan učenik, redovno je pohađao školu i nije imao disciplinskih incidenata, uključujući one koji se odnose na maltretiranje ili pretnje - insistira se u saopštenju, uz napomenu da škola "vodi detaljnu evidenciju, uključujući učinak, pohađanje, disciplinsku istoriju i zdravstvene kartone svih učenika".

Foto: Profimedia

 

Foto: Profimedia

 

Betel Park je osudio optužbe da je Kruks koji je zavšio školu i maturirao 2022. godine ikada pretio nasiljem školi.

- Godine 2019. došlo je do nesrećnog incidenta koji je uključivao pretnje koje je drugi učenik uputio određenim školskim administratorima. Taj incident je temeljno istražen i brzo rešen, a umešani učenik je dobio odgovarajuću disciplinsku meru - objašnjavaju iz škole.

- To nije imalo nikakve veze sa Tomasom Metjuom Kruksom.

New York Post

BONUS VIDEO: