Jučerašnji događaj je prvi od dva skupa organizovana u čast vatrogascu Koriju Komperatoreu, prenosi AP.

Ispred mesta gde se održava skup sećanja u gradiću Sarver u Pensilvaniji nalazi se natpis "Počivaj u miru Kori, hvala ti za tvoju službu" kao i logo njegove vatrogasne čete.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Na drugom mestu u gradu postavljen je još jedan natpis koji glasi “Naše misli i molitve su sa porodicom Komperatore”.

Foto: Tanjug/AP

 

Komperatore (50) poginuo je u pucnjavi na izbornom skupu u gradu Batler kada je pokušan atentat na Donalda Trampa, a kako su naveli zvaničnici, poslednje trenukte života proveo je štiteći suprugu i ćerku od puščane vatre.

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

Podsetimo, kampanja bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa prikupila je više od dva miliona dolara putem stranice GoFundMe za žrtve pucnjave na njegovom mitingu u Batleru, u Pensilvaniji u subotu.

Do 15 časova po lokalnom vremenu, Trampova kampanja je više nego udvostručila svoj cilj od milion dolara, dostigavši 2,034 miliona dolara u donacijama, prenosi Hil.

Ukupan broj donacija dostigao je 27.900, a najveća donacija iznosi 50.000 dolara, prema podacima na veb-stranici kampanje.

Foto: Profimedia

 

Foto: Profimedia

 

Na stranici, koju je pokrenula Meredit O'Rurk, Trampova nacionalna finansijska direktorka kampanje, stoji da ih je predsednik Tramp još sinoć ovlastio da otvore nalog za donacije namenjen pristalicama i porodicama ranjenih ili ubijenih u brutalnom i užasnom pokušaju atentata.

Kampanji su se odazvali bivši predsednički kandidat republikanac Vivek Ramsvami, koji je donirao 30.000 dolara, kao i Ivanka Tramp i suprug DŽared Kušner, sa donacijom od 10.000.

Ubijeni učesnik skupa u Pensilvaniji Kori Komperatore imao je 50 godina, bio je šef vatrogasaca iz Bafala i, kako prenose mediji, on je telom zaštitio ženu i ćerke.

Još dvoje ljudi je povređeno u pucnjavi, a nalaze se u bolnici u stabilnom stanju, javlja NBC njuz.

BONUS VIDEO: