Јучерашњи догађај је први од два скупа организована у част ватрогасцу Корију Комператореу, преноси АП.

Испред места где се одржава скуп сећања у градићу Сарвер у Пенсилванији налази се натпис "Почивај у миру Кори, хвала ти за твоју службу" као и лого његове ватрогасне чете.

Фото: Танјуг/АП

 

 

На другом месту у граду постављен је још један натпис који гласи “Наше мисли и молитве су са породицом Комператоре”.

Фото: Танјуг/АП

 

Комператоре (50) погинуо је у пуцњави на изборном скупу у граду Батлер када је покушан атентат на Доналда Трампа, а како су навели званичници, последње тренукте живота провео је штитећи супругу и ћерку од пушчане ватре.

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

Фото: Танјуг/АП

 

Подсетимо, кампања бившег председника САД Доналда Трампа прикупила је више од два милиона долара путем странице GoFundMe за жртве пуцњаве на његовом митингу у Батлеру, у Пенсилванији у суботу.

До 15 часова по локалном времену, Трампова кампања је више него удвостручила свој циљ од милион долара, достигавши 2,034 милиона долара у донацијама, преноси Хил.

Укупан број донација достигао је 27.900, а највећа донација износи 50.000 долара, према подацима на веб-страници кампање.

Фото: Профимедиа

 

Фото: Профимедиа

 

На страници, коју је покренула Мередит О'Рурк, Трампова национална финансијска директорка кампање, стоји да их је председник Трамп још синоћ овластио да отворе налог за донације намењен присталицама и породицама рањених или убијених у бруталном и ужасном покушају атентата.

Кампањи су се одазвали бивши председнички кандидат републиканац Вивек Рамсвами, који је донирао 30.000 долара, као и Иванка Трамп и супруг Џаред Кушнер, са донацијом од 10.000.

Убијени учесник скупа у Пенсилванији Кори Комператоре имао је 50 година, био је шеф ватрогасаца из Бафала и, како преносе медији, он је телом заштитио жену и ћерке.

Још двоје људи је повређено у пуцњави, а налазе се у болници у стабилном стању, јавља НБЦ њуз.

БОНУС ВИДЕО: