On je svojevremeno i sam rekao to, ali nije se upuštao dublje u tematiku.

Zvezda večeri u "Defans areni" bio je Leon Maršan, koji je tada osvojio dve zlatne medalje i digao atmosferu do usijanja, jer je u pitanju francuski plivač, koji je možda i trenutno najveća zvezda Olimpijskih igara.

Ali, glavni događaj večeri bilo je finale stotke kraul i ono je ostavljeno za kraj programa. I dogodio se spektakl, jer je Kinez Pan DŽanle oborio svetski rekord u spektakularnoj trci.

Kajl Čalmers iz Australije je bio drugi, dok je Popovići uspeo da se domogne trećeg mesta i bronzanog odličja i napravi novi veliki uspeh, a iza sebe ostavi velikana poput Maksima Grusea.

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon što je u miks zoni napravio nekoliko selfija, srpski novinari su ga sačekali, pre nego što je krenuo ka rumunskim medijima, gde je njih desetak čekalo svoju glavnu zvezdu.

Nakon što su mu srpski novinari rekli odakle dolaze i da bi voleli da na kratko popričaju sa njim, on je sa osmehom prihvatio razgovor. Preneli su mu da ima mnogo simpatizera u Srbiji, da se mnogi raduju njegovim uspesima i medaljama sa Olimpijskih igara i da ga smatraju svojim.

- I ja mislim da je tako. Imam slično prezime kao srpsko - Popović. Ne znam poreklo prezimena, ali zahvaljujem se srpskim navijačima - rekao je Popovići, a onda izgovorio i reč na srpskom.

Foto: Tanjug/AP

 

- "Hvala" - zar ne, tako se kaže? - zahvalan je Popovići.

Nedavno je upravo u Beogradu Popovići osvojio dva zlata na Evropskom prvenstvu u istim disciplinama na 100 i 200 kraul, pa su ga pitali kakvi su mu utisci iz prestonice Srbije.

Foto: Tanjug/AP

 

- Zaista mi se sviđa Beograd, ljudi su veoma ljubazni, malo je toplije nego u Bukureštu. Sviđaju mi se i grad i ljudi, i hrana je veoma, veoma dobra.

Na podsećanje na njegove ranije reči da misli da ima srpsko poreklo, ali da ne zna tačnu istoriju toga, Popovići je odgovorio:

- Ne, ne znam da li imam neko srpsko poreklo, samo je ime vrlo slično. Ko zna? Ne znam zaista.

Na kraju je upitan i da li je naučio neke srpske reči.

Foto: Tanjug/AP

 

- Ne, samo "hvala". Ali, ako znaš kako da kažeš "hvala", pokriven si na svakom jeziku u suštini - odgovorio je Popovići za Telegraf, a na kraju još jednom izgovorio reč na srpskom - hvala.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: