Он је својевремено и сам рекао то, али није се упуштао дубље у тематику.

Звезда вечери у "Дефанс арени" био је Леон Маршан, који је тада освојио две златне медаље и дигао атмосферу до усијања, јер је у питању француски пливач, који је можда и тренутно највећа звезда Олимпијских игара.

Али, главни догађај вечери било је финале стотке краул и оно је остављено за крај програма. И догодио се спектакл, јер је Кинез Пан Џанле оборио светски рекорд у спектакуларној трци.

Кајл Чалмерс из Аустралије је био други, док је Поповићи успео да се домогне трећег места и бронзаног одличја и направи нови велики успех, а иза себе остави великана попут Максима Грусеа.

Фото: Танјуг/АП

 

Након што је у микс зони направио неколико селфија, српски новинари су га сачекали, пре него што је кренуо ка румунским медијима, где је њих десетак чекало своју главну звезду.

Након што су му српски новинари рекли одакле долазе и да би волели да на кратко попричају са њим, он је са осмехом прихватио разговор. Пренели су му да има много симпатизера у Србији, да се многи радују његовим успесима и медаљама са Олимпијских игара и да га сматрају својим.

- И ја мислим да је тако. Имам слично презиме као српско - Поповић. Не знам порекло презимена, али захваљујем се српским навијачима - рекао је Поповићи, а онда изговорио и реч на српском.

Фото: Танјуг/АП

 

- "Хвала" - зар не, тако се каже? - захвалан је Поповићи.

Недавно је управо у Београду Поповићи освојио два злата на Европском првенству у истим дисциплинама на 100 и 200 краул, па су га питали какви су му утисци из престонице Србије.

Фото: Танјуг/АП

 

- Заиста ми се свиђа Београд, људи су веома љубазни, мало је топлије него у Букурешту. Свиђају ми се и град и људи, и храна је веома, веома добра.

На подсећање на његове раније речи да мисли да има српско порекло, али да не зна тачну историју тога, Поповићи је одговорио:

- Не, не знам да ли имам неко српско порекло, само је име врло слично. Ко зна? Не знам заиста.

На крају је упитан и да ли је научио неке српске речи.

Фото: Танјуг/АП

 

- Не, само "хвала". Али, ако знаш како да кажеш "хвала", покривен си на сваком језику у суштини - одговорио је Поповићи за Телеграф, а на крају још једном изговорио реч на српском - хвала.

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: