Dok neki veruju da je ovaj potez osmišljen kako bi ublažio razočaranje pre velikog dana, drugi kažu da je to 'neukusno' i da će samo uznemiriti one koji nisu pozvani.

Na društvenoj mreži Redit, članica porodice otkrila je i detalje u vezi sa tim: 'Uskoro mi se udaje rođaka, planiraju malo venčanje u vrtu'.

- Vjenčanje će biti skromno, udaljeno pet sati vožnje od mesta gde žive. Želeli su da ga učine malim, samo za porodicu i prijatelje zbog budžeta - navela je.

Foto: Shutterstock

 

Dodala je kako je par poslao 'anti-pozivnice' informišući one koji su im poznati, ali ne dovoljno bliski da dobiju stvarnu pozivnicu, o njihovom predstojećem venčanju. Ovo nije jedini neobičan korak u njihovom planiranju venčanja jer je par takođe zatražio od svih gostiju da im pomognu u pripremi samog događaja.

- Dobila sam poruku od para u kojoj piše da 'Svi imaju ulogu u pomaganju pri pripremi. Nakon ceremonije, svatovi će otići da se slikaju dok gosti postavljaju stolove za prijem'. Bila sam kao... što? Nisu pitali ljude da li žele to da rade, već su tako definisali - napisala je.

- 'Moj odgovor je bio: 'Govoriš ljudima koji su vozili pet sati do tvog venčanja da troše svoj novac na gorivo i hotel kako bi pripremili tvoje venčanje?' NJihov odgovor je bio 'Da'. Čak su dodali da su ljudi s tim u redu. Možda neki ljudi, ali ne svi. Gde je poštovanje, etiketa i moral?' - pita se rođaka.

Foto: Shutterstock

 

- Rekli su da finansijski ne mogu da unajme ljude za pripremu, ali imali su gotovo dve godine da uštede i šta su radili da uštede? Putovali su umesto da štede za venčanje - požalila se.

Ne samo to, već očekuju da im i roditelji obave razne zadatke pre velikog dana - poput preuzimanja torte, uređivanja cveća i još mnogo toga. Da stvar bude gora, buduća mlada je pozvala grupu prijatelja sa anti-pozivnice na svoje devojačko veče - i očekuje od njih da pokažu jednako uzbuđenje kao da dolaze na njen veliki dan.

Dok je većina korisnika izrazila čuđenje zbog neobičnog pristupa para u planiranju venčanja, drugi su rekli da bi rado prihvatili anti-pozivnicu.

- Nekako mi se sviđa ideja da dobijem 'antipoziv' na venčanje. Bilo bi mi to pravo olakšanje jer bi mi laknulo kada bih videla da ipak ne moram da trošim novac - izjavila je jedna.

- Uvek tražim izgovore da ne idem na venčanje, a ovo bi bila zlatna prilika - zaključila je treća, piše Miror.

BONUS VIDEO: