Док неки верују да је овај потез осмишљен како би ублажио разочарање пре великог дана, други кажу да је то 'неукусно' и да ће само узнемирити оне који нису позвани.

На друштвеној мрежи Редит, чланица породице открила је и детаље у вези са тим: 'Ускоро ми се удаје рођака, планирају мало венчање у врту'.

- Вјенчање ће бити скромно, удаљено пет сати вожње од места где живе. Желели су да га учине малим, само за породицу и пријатеље због буџета - навела је.

Фото: Shutterstock

 

Додала је како је пар послао 'анти-позивнице' информишући оне који су им познати, али не довољно блиски да добију стварну позивницу, о њиховом предстојећем венчању. Ово није једини необичан корак у њиховом планирању венчања јер је пар такође затражио од свих гостију да им помогну у припреми самог догађаја.

- Добила сам поруку од пара у којој пише да 'Сви имају улогу у помагању при припреми. Након церемоније, сватови ће отићи да се сликају док гости постављају столове за пријем'. Била сам као... што? Нису питали људе да ли желе то да раде, већ су тако дефинисали - написала је.

- 'Мој одговор је био: 'Говориш људима који су возили пет сати до твог венчања да троше свој новац на гориво и хотел како би припремили твоје венчање?' Њихов одговор је био 'Да'. Чак су додали да су људи с тим у реду. Можда неки људи, али не сви. Где је поштовање, етикета и морал?' - пита се рођака.

Фото: Shutterstock

 

- Рекли су да финансијски не могу да унајме људе за припрему, али имали су готово две године да уштеде и шта су радили да уштеде? Путовали су уместо да штеде за венчање - пожалила се.

Не само то, већ очекују да им и родитељи обаве разне задатке пре великог дана - попут преузимања торте, уређивања цвећа и још много тога. Да ствар буде гора, будућа млада је позвала групу пријатеља са анти-позивнице на своје девојачко вече - и очекује од њих да покажу једнако узбуђење као да долазе на њен велики дан.

Док је већина корисника изразила чуђење због необичног приступа пара у планирању венчања, други су рекли да би радо прихватили анти-позивницу.

- Некако ми се свиђа идеја да добијем 'антипозив' на венчање. Било би ми то право олакшање јер би ми лакнуло када бих видела да ипак не морам да трошим новац - изјавила је једна.

- Увек тражим изговоре да не идем на венчање, а ово би била златна прилика - закључила је трећа, пише Мирор.

БОНУС ВИДЕО: