Letnje Olimpijske igre uskoro se privode kraju,a pre nekoliko minuta završeno je četvrtfinale vaterpolo turnira u kojem je reprezentacija Srbije u poslednjim trenucima izvojevala pobedu.

Heroj nacije bio je mladi kapiten koji je u poslednjoj sekundi dao odlučujući gol. Iako deluje da o njemu mnogo toga znamo, jeste li znali da Nikola Jakšić fakultet stavlja čak i ispred sportskih obaveza?

Kada je Grčka na 11 sekundi do kraja meča izjednačila na 11:11 delovalo je nemoguće da se nešto uradi te su peterci bili evidentni.

Međutim, kao što mu i titula kapitena nalaže, Jakšić je preuzeo stvar i hladne glave ali čvrste i precizne ruke zabio loptu u gol protivnika dve sekunde pre nego što je sudija odsvirao kraj.

Foto: Profimedia

 

 

U domove svih nas doneo je neopisivu sreću jer nam se smeši još jedna medalja, a o njegovom privatnom životu ne govori se tako često u medijima.

Nikola Jakšić fakultet nikada nije zanemario

Velika se prašina podigla pre nekoliko godina kada je tadašnji najbolji igrač Partizana odlučio da sa timom ne otputuje na najbitniju utakmicu sezone protiv italijanskog ProReka.

Iako su mnogi pomislili da je u pitanju neka lakša povreda, vaterpolista nije želeo da krije pravi razlog, a u pitanju je bilo obrazovanje.

Naime, Nikola Jakšić fakultet uskoro završava, a tada je bio na samom početku studiranja te je imao veoma važan kolokvijum iz Rimskog prava koji nije želeo da propusti.

Foto: N. Paraušić

 

 

- Tačno je, imam obaveze na fakultetu i zbog njih neću moći da igram protiv Pro Reka. Studiram na Pravnom fakultetu, ovo mi je prva godina.

Čeka me bitan kolokvijum iz Rimskog prava i ne bih da ga propustim. Na fakultet dolazim kao odličan đak, dobro sam raspoložen, ali ima vremena da se to raspoloženje pokvari.

Objasnio sam sve i ljudima u klubu, nisu mi ništa prebacili. Video sam neke izjave trenera Vujasinovića i nemam komentar na njih – rekao je tada Nikola.

(hellomagazi)

BONUS VIDEO: