Proteklih dana dosta se piše o Alžirki Imani Helif (25), koja se našla u žiži javnosti posle borbi na Olimpijskim igrama, jer se radi o bokserki sa XY hromozomima, koji nisu svojstveni ženama.

Pored nje, iste hromozome ima i Tajlanđanka Lin Juting, koja takođe boksuje u ženskoj konkurenciji na OI u Parizu. Zbog tih testova obe takmičarke su suspendovane prošle godine sa SP u boksu, u organizaciji Svetske bokserske federacije.

Dve bokserke su se upoznale pre godinu dana na Svetskom prvenstvu u boksu u Indiji. Tada je posle sudijskog preglasavanja slavila bokserka iz Alžira, a Ruskinja je u tom meču snažnim udarcem poslala Imani Helif na pod.

Baš posle tog meča usledila je medicinska provera Imani Helif na SP, posle čega je dokazano da ima XY hromozome, koji su svojstveni muškarcima, više nego ženama.

Alžirka je suspendovana sa SP u boksu, ali joj je MOK ove godine, bez saglasnosti Svetske bokserske federacije dozvolio takmičenje na OI u Parizu.

Evo, šta je objavila ruska lepotica Azalija Aminjeva na društvenim mrežama i kako je uputila poziv Iman Kalif za borbu:

- Sećaš li se kako sam te poslala u nokdaun 2023. godine na Svetskom prvenstvu u Indiji? Spremna sam da ponovim taj trenutak i da te ponovo pošaljem na patos da odgovorim za sve devojke na koje si naletela!

Lepa 21-godišnja Ruskinja navela je da je sa Alžirkom spremna za borbu u profesionalnom ili amaterskom ringu.

- Spremna sam da se borim protiv Helif i dam odgovor za sve devojke. Bilo koji dan, bilo gde. Osim 8. avgusta, kada me čeka debi u profesionalnom ringu. Sve ostalo može, da li u profesionalnom boksu ili amaterskom. Nije bitno. Čekam odgovor. Vreme je krenulo – dodala je Aminjeva.

Azalija Aminjeva ove godine postala je šampionka Sportskih igara zemalja Briks, u kategoriji do 66 kilograma. Rođena je pre 21 godine u mestu Oktjabrskij, u Baškiriji, u Rusiji.

Lepa Ruskinja debitovala je u amaterskoj bokserskoj konkurenciji u oktobru 2018. godine i ima fantastičan skor od 21 pobede, bez poraza.

Kurir sport

BONUS VIDEO: