Stoga, nije ni čudo što je jedna lepa Ukrajinka, atletičarka sa Olimpijskih igara, privukla veliku pažnju svojim izgledom.

Lepa plavuša po imenu Julija Levčenko obradovala je Srbiju zbog gesta prema Angelini Topić, kojim je osvojila baš svačije srce i postala još interesantnija.

Foto: Profimedia

 

U disciplini skok u vis imala je briljantne nastupe, a oko njenog vrata su već sijala brojna odličja.

 

 

Mnogi komentarišu da je najlepša sportistkinja koju su ikada videli. Visoka, zgodna, platinasto plava.

"Prava barbika", kako su je brzo prozvali na takmičenju.

Pa, ko je žena koja je zasenila Pariz i sve one koji čak ni ne prate atletiku?

 

Plavokosa Julija rođena je u Bahmutu i ima 26 godina. Veoma je uspešna u onome čime se bavi. Još kao devojčica pokazivala je veliki talenat i bilo je za očekivati da će jednog dana postati poznata u svetu sporta i da neće samo lepota biti ono po čemu će je prepoznavati.

Atletičarka često deli svoj način života, kao i snimke sa svojih treninga na "Instagramu". Ovo joj je treći put da predstavlja Ukrajinu, pošto je debitovala u Riju 2016. pre impresivnog osmog mesta u Tokiju 2020. godine. Levčenko poznaje ukus pobede, pošto je u dva navrata bila šampionka Evrope do 23 godine i dvostruka nacionalna šampionka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by diegomenzi (@diegomenzi)

Upravo je u Beogradu ostvarila zapažen rezultat 2017. godine, kada je na Evropskom prvenstvu osvojila bronzu. Svetsko prvenstvo u atletici donelo joj je srebrnu medalju, a 2019. je u Glazgovu zauzela visoko drugo mesto.

 

Ni prilikom prelaska u seniorska tamičenja nije ustuknula, iako je, kao i mnogi ukrajinski sportisti, zbog rata na određeni period sportsku karijeru morala da ostavi po strani.

Nakon toga Julija nije uspela da se okiti jednim od tri najsjajnija odličja, ali, kako je ranije ove godine rekla u intervjuu za "Guardian" evocirajući usponene na početak rata u svojoj državi - "nije znala da li će preživeti, a ne da li će nastaviti da se takmiči".

 

 

BONUS VIDEO:

(Ona.rs)