Luana Alonso je na ovim Olimpijskim igrama najavljivana kao jedna od najlepših sportistkinja na čitavom turniru, a takmičenje je završila veoma rano.

Paragvajska plivačica je eliminisana u prvoj trci na 100 metara leptir kada je završila na šestom mestu i za 0,24 sekunde joj je izmakao plasman u polufinale.

Nakon takmičenja, šokirala je odlukom da završi karijeru, iako ima samo 20 godina.

- Sada je zvanično! Povlačim se iz plivanja, hvala svima na podršci! Izvini Paragvaj, moram samo da ti zahvalim. Veoma sam emotivna jer je to bila moja poslednja trka. Povlačim se iz plivanja. Plivam toliko dugo, 18 godina, i imam toliko osećanja. Nažalost, donela sam odluku da stanem i srećan sam što će moja poslednja trka biti na Olimpijskim igrama - navela je Luana Alonso.

 


Ovo je njen drugi nastup na Olimpijskim igrama, a vlasnica je i dva nacionalna rekorda.

 

Sudeći po njenoj objavi na društvenim mrežama, ostaće u sportu i nastaviće da radi nešto blisko plivanju, ali će se to dogoditi tek nakon što malo odmori od napornih izazova koje je u profesionalnoj karijeri imala prethodnih godina.

- Plivanje, hvala ti što si mi dozvolilo da sanjam, što si me naučilo da se borim, da pokušavam, da se žrtvujem, da budem disciplinovana i još mnogo toga. Dala sam ti deo svog života i ja to ne bih menjala ni za šta na svetu zato što sam živela najbolje moguće iskustvo. Dobila sam zadovoljstvo, prijatelje iz raznih država koje ću uvek nositi u svom srcu, unikatne životne prilike... Ovo nije zbogom, vidimo se uskoro - napisala je Luana kojoj je očigledno takmičenje u Parizu bilo poslednje.

 

 

Pogledajte kako izgleda ova mlada dama koja je mnogima izmamila uzdahe:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BONUS VIDEO: