Луана Алонсо је на овим Олимпијским играма најављивана као једна од најлепших спортисткиња на читавом турниру, а такмичење је завршила веома рано.

Парагвајска пливачица је елиминисана у првој трци на 100 метара лептир када је завршила на шестом месту и за 0,24 секунде јој је измакао пласман у полуфинале.

Након такмичења, шокирала је одлуком да заврши каријеру, иако има само 20 година.

- Сада је званично! Повлачим се из пливања, хвала свима на подршци! Извини Парагвај, морам само да ти захвалим. Веома сам емотивна јер је то била моја последња трка. Повлачим се из пливања. Пливам толико дуго, 18 година, и имам толико осећања. Нажалост, донела сам одлуку да станем и срећан сам што ће моја последња трка бити на Олимпијским играма - навела је Луана Алонсо.

 


Ово је њен други наступ на Олимпијским играма, а власница је и два национална рекорда.

 

Судећи по њеној објави на друштвеним мрежама, остаће у спорту и наставиће да ради нешто блиско пливању, али ће се то догодити тек након што мало одмори од напорних изазова које је у професионалној каријери имала претходних година.

- Пливање, хвала ти што си ми дозволило да сањам, што си ме научило да се борим, да покушавам, да се жртвујем, да будем дисциплинована и још много тога. Дала сам ти део свог живота и ја то не бих мењала ни за шта на свету зато што сам живела најбоље могуће искуство. Добила сам задовољство, пријатеље из разних држава које ћу увек носити у свом срцу, уникатне животне прилике... Ово није збогом, видимо се ускоро - написала је Луана којој је очигледно такмичење у Паризу било последње.

 

 

Погледајте како изгледа ова млада дама која је многима измамила уздахе:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

БОНУС ВИДЕО: