Протеклих дана доста се пише о Алжирки Имани Хелиф (25), која се нашла у жижи јавности после борби на Олимпијским играма, јер се ради о боксерки са XY хромозомима, који нису својствени женама.

Поред ње, исте хромозоме има и Тајланђанка Лин Јутинг, која такође боксује у женској конкуренцији на ОИ у Паризу. Због тих тестова обе такмичарке су суспендоване прошле године са СП у боксу, у организацији Светске боксерске федерације.

Две боксерке су се упознале пре годину дана на Светском првенству у боксу у Индији. Тада је после судијског прегласавања славила боксерка из Алжира, а Рускиња је у том мечу снажним ударцем послала Имани Хелиф на под.

Баш после тог меча уследила је медицинска провера Имани Хелиф на СП, после чега је доказано да има XY хромозоме, који су својствени мушкарцима, више него женама.

Алжирка је суспендована са СП у боксу, али јој је МОК ове године, без сагласности Светске боксерске федерације дозволио такмичење на ОИ у Паризу.

Ево, шта је објавила руска лепотица Азалија Амињева на друштвеним мрежама и како је упутила позив Иман Калиф за борбу:

- Сећаш ли се како сам те послала у нокдаун 2023. године на Светском првенству у Индији? Спремна сам да поновим тај тренутак и да те поново пошаљем на патос да одговорим за све девојке на које си налетела!

Лепа 21-годишња Рускиња навела је да је са Алжирком спремна за борбу у професионалном или аматерском рингу.

- Спремна сам да се борим против Хелиф и дам одговор за све девојке. Било који дан, било где. Осим 8. августа, када ме чека деби у професионалном рингу. Све остало може, да ли у професионалном боксу или аматерском. Није битно. Чекам одговор. Време је кренуло – додала је Амињева.

Азалија Амињева ове године постала је шампионка Спортских игара земаља Брикс, у категорији до 66 килограма. Рођена је пре 21 године у месту Октјабрскиј, у Башкирији, у Русији.

Лепа Рускиња дебитовала је у аматерској боксерској конкуренцији у октобру 2018. године и има фантастичан скор од 21 победе, без пораза.

Курир спорт

БОНУС ВИДЕО: