Летње Олимпијске игре ускоро се приводе крају,а пре неколико минута завршено је четвртфинале ватерполо турнира у којем је репрезентација Србије у последњим тренуцима извојевала победу.

Херој нације био је млади капитен који је у последњој секунди дао одлучујући гол. Иако делује да о њему много тога знамо, јесте ли знали да Никола Јакшић факултет ставља чак и испред спортских обавеза?

Када је Грчка на 11 секунди до краја меча изједначила на 11:11 деловало је немогуће да се нешто уради те су петерци били евидентни.

Међутим, као што му и титула капитена налаже, Јакшић је преузео ствар и хладне главе али чврсте и прецизне руке забио лопту у гол противника две секунде пре него што је судија одсвирао крај.

Фото: Профимедиа

 

 

У домове свих нас донео је неописиву срећу јер нам се смеши још једна медаља, а о његовом приватном животу не говори се тако често у медијима.

Никола Јакшић факултет никада није занемарио

Велика се прашина подигла пре неколико година када је тадашњи најбољи играч Партизана одлучио да са тимом не отпутује на најбитнију утакмицу сезоне против италијанског ПроРека.

Иако су многи помислили да је у питању нека лакша повреда, ватерполиста није желео да крије прави разлог, а у питању је било образовање.

Наиме, Никола Јакшић факултет ускоро завршава, а тада је био на самом почетку студирања те је имао веома важан колоквијум из Римског права који није желео да пропусти.

Фото: Н. Параушић

 

 

- Тачно је, имам обавезе на факултету и због њих нећу моћи да играм против Про Река. Студирам на Правном факултету, ово ми је прва година.

Чека ме битан колоквијум из Римског права и не бих да га пропустим. На факултет долазим као одличан ђак, добро сам расположен, али има времена да се то расположење поквари.

Објаснио сам све и људима у клубу, нису ми ништа пребацили. Видео сам неке изјаве тренера Вујасиновића и немам коментар на њих – рекао је тада Никола.

(hellomagazi)

БОНУС ВИДЕО: