Poslednji put je viđen na oko 100 metara od kraja plivačkog segmenta od 800 metara u Fort Vortu u Teksasu, navodi Metro. NJegov tim je rekao organizatorima da nije izašao iz vode. Potom je nađeno telo, a ubrzo je stigla i potvrda da se radi o Srbinu.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci koji prikazuju čoveka koji se bori da ne potone. Pored toga, čini se i da muškarac skače u vodu kako bi spasio osobu koja se davi.

Pripadnici prve pomoći izvukli su telo iz jezera u četvrtak oko 10 ujutro po lokalnom vremenu, navodi NBC News Texas. Zvaničnici tek treba da utvrde da li leš pripada Đukiću.

Deo za plivanje je prvi deo igara i trebalo je da počne u ranim jutarnjim satima, ali je otkazan nakon što je policija krenula u potragu za sportistom oko 8 sati. Svi gledaoci su zamoljeni da napuste teren dok ga vlasti pretražuju, preneo je Metro. 

Prenosi uživo su prekinuti kada su organizatori prekinuli takmičenje u plivanju. Jedna žena koja je prenosila uživo rekla je gledaocima da 'izgleda da se nešto ozbiljno dogodilo.'  

 

 

Srbin se već nekoliko godina takmiči na CrossFit-u i u muškoj kategoriji zauzima 88. mesto u svetu. Trećeplasirani je u Srbiji. 

Sportista je juče postavio reklame na svom Instagram storiju, gde je uzbuđeno pozirao pred kamerom.  Pre samo nekoliko sati, Đukić je postavio link do lajvstrima svog događaja.

 

 

Đukić je u video snimku na društvenim mrežama rekao da je CrossFit "jedino u čemu je dobar" i da "vredno radi" jer zna da su njegovi kolege takmičari jako dobro spremni. 

- Znam da neko naporno radi pored mene, pa me to jako gura i psihički i fizički - rekao je.

NJegov brat Luka takođe učestvuje u CrossFit izazovima. Luka nije javno komentarisao najnovija dešavanja oko svog brata. 

- Kako napredujem kroz sport, napreduje i zajednica u Srbiji. Osećam se veoma blagosloveno što sam neko ko olakšava svima ostalima - govorio je on.

Šestostruki nacionalni šampion Srbije počeo je da se bavi krosfitom tokom studentskog radnog putovanja u SAD kada ga je cimer upoznao sa ovim sportom, piše Dejli mejl

BONUS VIDEO: