Последњи пут је виђен на око 100 метара од краја пливачког сегмента од 800 метара у Форт Ворту у Тексасу, наводи Метро. Његов тим је рекао организаторима да није изашао из воде. Потом је нађено тело, а убрзо је стигла и потврда да се ради о Србину.

На друштвеним мрежама појавили су се снимци који приказују човека који се бори да не потоне. Поред тога, чини се и да мушкарац скаче у воду како би спасио особу која се дави.

Припадници прве помоћи извукли су тело из језера у четвртак око 10 ујутро по локалном времену, наводи NBC News Texas. Званичници тек треба да утврде да ли леш припада Ђукићу.

Део за пливање је први део игара и требало је да почне у раним јутарњим сатима, али је отказан након што је полиција кренула у потрагу за спортистом око 8 сати. Сви гледаоци су замољени да напусте терен док га власти претражују, пренео је Метро. 

Преноси уживо су прекинути када су организатори прекинули такмичење у пливању. Једна жена која је преносила уживо рекла је гледаоцима да 'изгледа да се нешто озбиљно догодило.'  

 

 

Србин се већ неколико година такмичи на CrossFit-у и у мушкој категорији заузима 88. место у свету. Трећепласирани је у Србији. 

Спортиста је јуче поставио рекламе на свом Инстаграм сторију, где је узбуђено позирао пред камером.  Пре само неколико сати, Ђукић је поставио линк до лајвстрима свог догађаја.

 

 

Ђукић је у видео снимку на друштвеним мрежама рекао да је CrossFit "једино у чему је добар" и да "вредно ради" јер зна да су његови колеге такмичари јако добро спремни. 

- Знам да неко напорно ради поред мене, па ме то јако гура и психички и физички - рекао је.

Његов брат Лука такође учествује у CrossFit изазовима. Лука није јавно коментарисао најновија дешавања око свог брата. 

- Како напредујем кроз спорт, напредује и заједница у Србији. Осећам се веома благословено што сам неко ко олакшава свима осталима - говорио је он.

Шестоструки национални шампион Србије почео је да се бави кросфитом током студентског радног путовања у САД када га је цимер упознао са овим спортом, пише Дејли мејл

БОНУС ВИДЕО: