Kusturica je mnogo godina kasnije otkrio nepoznate detalje sa snimanja ove drame, na kojoj su Monika i on radili pune tri godine. Glumica je iznenadila reditelja čim je stigla u Srbiju jer mu se obratila na srpskom jeziku.

- Čim je izašla iz aviona upitala me je: "Kako si?". Zaprepastio sam se jer u tom trenutku nisam imao pojma da je naučila nešto na našem jeziku - ispričao je Kusta i dodao da se tu Monika nije zaustavila:

- Sve Monikine replike u filmu su na srpskom i zbog toga je morala koliko-toliko da savlada naš jezik. Naučila je da kaže psovku: "Muškarci su stoka" jer je to deo jedne njene replike filmu. Odgovorio sam joj: "Moraš da znaš da nisu svi muškarci stoka i da ima onih posebnih", a ona se nasmejala.

Foto: Profimedia

 

Čuveni reditelj kaže da je bio oduševljen njenom spremnošću da sve uradi sama i da nije pravila nikakve probleme.

- Kada čovek upozna Moniku, ne samo vizuelno, nego i duhovno, shvati koliko je izvanredna osoba. Za potrebe filma je skakala iz aviona, valjala se u senu i blatu i ništa joj nije palo teško.

Foto: Profimedia

 

Takođe, i ona je imala samo reči hvale o Kusturici i tada je istakla da je on za nju mnogo više od reditelja.

- Snimanje je dugo trajalo, ali sa Emirom nikad nije bilo dosadno. Ovim filmom je pokazao koliko voli i poštuje žene i glumice. Kusturica je za mene mnogo više od reditelja. On je svestran umetnik, producent, muzičar, pisac i glumac - rekla je slavna glumica i priznala da se zabrinula kada joj je Emir rekao da će u filmu morati da govori na srpskom:

Foto: Profimedia

 

- Kad mi je ponudio ulogu, radovala sam se, ali nisam znala da je film na srpskom, mislila sam da je na engleskom. Kad sam shvatila da treba da pričam srpski, bila sam malo zabrinuta jer nisam znala kako ću sve to da izvedem, ali na kraju je sve dobro ispalo.

BONUS VIDEO: