Кустурица је много година касније открио непознате детаље са снимања ове драме, на којој су Моника и он радили пуне три године. Глумица је изненадила редитеља чим је стигла у Србију јер му се обратила на српском језику.

- Чим је изашла из авиона упитала ме је: "Како си?". Запрепастио сам се јер у том тренутку нисам имао појма да је научила нешто на нашем језику - испричао је Куста и додао да се ту Моника није зауставила:

- Све Моникине реплике у филму су на српском и због тога је морала колико-толико да савлада наш језик. Научила је да каже псовку: "Мушкарци су стока" јер је то део једне њене реплике филму. Одговорио сам јој: "Мораш да знаш да нису сви мушкарци стока и да има оних посебних", а она се насмејала.

Фото: Профимедиа

 

Чувени редитељ каже да је био одушевљен њеном спремношћу да све уради сама и да није правила никакве проблеме.

- Када човек упозна Монику, не само визуелно, него и духовно, схвати колико је изванредна особа. За потребе филма је скакала из авиона, ваљала се у сену и блату и ништа јој није пало тешко.

Фото: Профимедиа

 

Такође, и она је имала само речи хвале о Кустурици и тада је истакла да је он за њу много више од редитеља.

- Снимање је дуго трајало, али са Емиром никад није било досадно. Овим филмом је показао колико воли и поштује жене и глумице. Кустурица је за мене много више од редитеља. Он је свестран уметник, продуцент, музичар, писац и глумац - рекла је славна глумица и признала да се забринула када јој је Емир рекао да ће у филму морати да говори на српском:

Фото: Профимедиа

 

- Кад ми је понудио улогу, радовала сам се, али нисам знала да је филм на српском, мислила сам да је на енглеском. Кад сам схватила да треба да причам српски, била сам мало забринута јер нисам знала како ћу све то да изведем, али на крају је све добро испало.

БОНУС ВИДЕО: