Srbijo, dođi da dočekaš šampione i osvajače olimpijskih medalja. Svi koji su doneli radost naciji i stigli do odličja naći će se na čuvenom Balkonu ispred Starog dvora. Biće organizovan doček u ponedeljak 12. avgusta u 20 časova.

Foto: Profimedia

 

- Sa balkona Starog dvora sugrađanima će se obratiti osvajači medalja, zlatni vaterpolisti i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, osvajačica srebrne medalje u tekvondou Aleksandra Perišić, bronzani košarkaši a očekuje se potvrda osvajača zlatne medalje u tenisu Novaka Đokovića, stoji u zvaničnom saopštenju.

Pozivaju sve da u što većem broju dođu ispred Starog dvora i zajedno sa srpskim olimpijcima proslave uspeh srpskog sporta. Još uvek se čeka potvrda najboljeg tenisera svih vremena, ali prema nezvaničim informacijama njegovo prisustvo se očekuje. Posebno zbog činjenice da je otkazao i učešće na turniru u Sinsinatiju.

Da podsetimo još jednom. Srbija je osvojila pet medalja u Parizu. Krenulo je od Zorane Arunović i Damira Mikeca koji su osvojili zlato u streljaštvu, Novak Đoković je sledeći uzeo najsjajnije odličje, pa su zlato osvojili i srpski vaterpolisti. Tekvodistkinja Aleksandra Perišić donela je srebro, košarkaši su doneli bronzano odličje.