Srpski košarkaš Miroslav Raduljica našao se na udaru Albanaca koji mu prete preko društvenih mreža zbog objave na zvaničnoj stranici Marusija, kliba za koji igra.

Marusi će gostovati u Prištini u okviru kvalifikacija za FIBA Evrokup, prvi meč je na programu 24. septembra u hali "Agios Thomas" u predgrađu Atine, drugi je tri dana kasnije. Grčki klub je na svojoj Instagram stranici najavio utakmicu uz prikaz rostera svog tima, a jedna od objava na klupski "post" bila je od našeg centra, prenosi portal "B92".

On je samo napisao: "Kosovo i Metohija, Srbija".

Ubrzo počele su da stižu reakcije, uglavnom od Albanaca koji "jedva čekaju da ugoste srpskog košarkaša". "Kosovo, Albanija, kad dođeš ovde videćeš", piše mu jedan korisnik društvene mreže Instagram. Nekolicina njih mu je poručila: "Dobrodošao u pakao".

Komentari slične, preteće sadržine su se ređali ispod Raduljičnog komentara pa ostaje da se vidi da li će srpski košarkaš uopšte putovati na meč. Poslednju reč imaće grčki klub koji će najbolje proceniti situaciju a sigurno je da će i FIBA biti obaveštena o potencijalnom riziku koji za bivšeg reprezentativca Srbije nosi gostovanje u Prištinu.

(B92)

BONUS VIDEO: