Snimak je objavljen uz naslov: "Baka nikada nije videla dron", uz dodatne informacije da je snimak nastao u Kalabriji u Italiji.

Na snimku, starija žena, odevena u crnu haljinu, stoji na verandi ispred svog doma kada iznenada primeti dron kako lebdi iznad nje.

Zbunjena i vidno preplašena, baka se udaljava od uređaja, povremeno se okrećući preko ramena. NJeno lice odražava nesigurnost i nelagodu, dok pokušava da shvati šta se dešava.

Kako dron nastavlja da prati njene korake, žena u panici ubrzava korak. Uz brzinu i spretnost koja se ne očekuje u njenim godinama, baka uleće u kuću, brzo zatvara vrata za sobom. Međutim, radoznalost pobeđuje strah.

Na sledećem kadru, ona polako pomera čipkanu zavesu i proviruje napolje, pažljivo osmatrajući leteći uređaj, s izrazom nelagode i neverice na licu.

 

 

Video je brzo postao viralan, izazvavši lavinu komentara na društvenim mrežama. Nekima je bilo žao jadne bakice, a drugima je bila smešna njena reakcija, pogotovo njeno lice koje vire iza zavese.

"Možda je mislila da nikada pre nije videla ovolikog stršljena!" dok su drugi pisali: "Čak i drži kvaku od vrata da ovo čudo ne pokuša da ih otvori!"

Neki su čak predložili da bi bilo sjajno da baka dobije priliku da sazna više o dronu, kako bi se njen strah pretvorio u znatiželju. Drugi su se ipak bunili što su isprepadali simpatičnu bakicu i da je možda mislila da je u pitanju NLO.

(Blic)