Teško zdravstveno stanje Bore Đorđevića, koji se danima nalazi u Kliničko-bolničkom centru u LJubljani, potreslo je sve od Vardara do Triglava.

Foto: Novosti

 

Da je frontmen Riblje čorbe lošeg zdravlja prvo je otkriveno na zvaničnoj Fejsbuk stranici grupe, gde je navedeno da boluje od jake upale pluća, zbog čega je hospitalizovan, a kasnije i priključen na respirator.

Ipak, tešku upalu pluća Bora je imao i u aprilu, a sa tom dijagnozom je pevao i na velikom koncertu u LJubljani 20. aprila ove godine povodom 45 godina postojanja grupe.

Koliki je Čorba profesionalac, pokazuje i činjenica da je tada, iako bolestan, uspeo da održi ceo koncert.

Ovo je za medije potvrdila Tamara Goričanec, voditeljka na televiziji i radiju Aktual iz LJubljane, s kojom smo razgovarali prilikom naše posete ovom gradu.

 

 

- Bila sam prisutna na tom koncertu. To je bio i jedan od njegovih poslednjih koncerata koje je održao. Bilo je prelepo. Mi do poslednjeg trenutka nismo ni znali da li će on moći da peva jer je bio u Kliničko-bolničkom centru sa teškom upalom pluća. On je ipak izdržao, izašao je na binu i održao koncert kao da je zdrav i mlad. Ekipa Hitne pomoći je sve vreme bila pored bine u slučaju da mu naglo pozli. Stvarno je bilo prelepo, evo i sad se ježim kad se setim - rekla nam je koleginica Tamara, pa dodala:

- Riblju čorbu slušam odmalena. Iako živi u LJubljani, nikad nisam imala priliku da ga sretnem i da se upoznamo. Znam da mnogi jesu i svi su mi rekli da je super čovek, koji voli sa svima da popriča. Nadam se da će da ozdravi i da ćemo uspeti da popijemo tu kafu - optimistična je voditeljka.

Ona je imala i poruku za Boru:

Dragi Boro, izdrži! Možeš ti to! Rokenrol imaš u sebi, ma možeš i preko toga - zaključila je Tamara.

Kurir