Тешко здравствено стање Боре Ђорђевића, који се данима налази у Клиничко-болничком центру у Љубљани, потресло је све од Вардара до Триглава.

Фото: Новости

 

Да је фронтмен Рибље чорбе лошег здравља прво је откривено на званичној Фејсбук страници групе, где је наведено да болује од јаке упале плућа, због чега је хоспитализован, а касније и прикључен на респиратор.

Ипак, тешку упалу плућа Бора је имао и у априлу, а са том дијагнозом је певао и на великом концерту у Љубљани 20. априла ове године поводом 45 година постојања групе.

Колики је Чорба професионалац, показује и чињеница да је тада, иако болестан, успео да одржи цео концерт.

Ово је за медије потврдила Тамара Горичанец, водитељка на телевизији и радију Актуал из Љубљане, с којом смо разговарали приликом наше посете овом граду.

 

 

- Била сам присутна на том концерту. То је био и један од његових последњих концерата које је одржао. Било је прелепо. Ми до последњег тренутка нисмо ни знали да ли ће он моћи да пева јер је био у Клиничко-болничком центру са тешком упалом плућа. Он је ипак издржао, изашао је на бину и одржао концерт као да је здрав и млад. Екипа Хитне помоћи је све време била поред бине у случају да му нагло позли. Стварно је било прелепо, ево и сад се јежим кад се сетим - рекла нам је колегиница Тамара, па додала:

- Рибљу чорбу слушам одмалена. Иако живи у Љубљани, никад нисам имала прилику да га сретнем и да се упознамо. Знам да многи јесу и сви су ми рекли да је супер човек, који воли са свима да поприча. Надам се да ће да оздрави и да ћемо успети да попијемо ту кафу - оптимистична је водитељка.

Она је имала и поруку за Бору:

Драги Боро, издржи! Можеш ти то! Рокенрол имаш у себи, ма можеш и преко тога - закључила је Тамара.

Курир