- Nemam ušteđevinu. Baveći se ovom profesijom čovek ne može da uštedi. Ono čime može biti zadovoljan, a ja jesam jer mi je došao takav period, da se poslovi nadovezuju. Da vam se uvek smeši sledeći posao - rekao je za “Blic” Stanić, i dodao:

Foto: V. Danilov

 

 

- Ja bih se stideo da živim u blagostanju ako bi moja publika živela drastično drugačije. Na kraju krajeva koga bi zanimala moja umetnost. Naša profesija ima smisla ukoliko se bavimo temama koje utiču na naše sugrađane.

Iako u poslednje vreme ima posla, pamti i dane kada nije bio poslovno angažovan.

- Teško je kada nemam posla, kada ne radite pa ne znate šta ćete sa sobom. Ja sam sada u suprotnoj životnoj fazi, ali pamtim i znam da je glumcima to najteže. Onda je teško jer sumnjate u sebe i čini vam se da svi drugi rade, a samo ne ti. Znam to osećanje. Poslednje dve godine mnogo radim, ali i dalje mislim da drugi više rade od mene. Sam sebi se smejem - otkriva on.

 

 

 

Stanić je ispričao i kako reaguje kada mu ljudi kažu da je previše zastupljen u projektima.

- Kada mi prijatelji kažu “ti sada puno igraš”, ja im odgovorim: “Ne igram ja puno, vi igrate više, samo ja igram zapaženo”. Onda se iznerviraju pa me psuju. U periodu u kome ne radi glumac se oseća zapostavljeno, kao da nije glumac - kaže Tika.

BONUS VIDEO: