- Немам уштеђевину. Бавећи се овом професијом човек не може да уштеди. Оно чиме може бити задовољан, а ја јесам јер ми је дошао такав период, да се послови надовезују. Да вам се увек смеши следећи посао - рекао је за “Блиц” Станић, и додао:

Фото: В. Данилов

 

 

- Ја бих се стидео да живим у благостању ако би моја публика живела драстично другачије. На крају крајева кога би занимала моја уметност. Наша професија има смисла уколико се бавимо темама које утичу на наше суграђане.

Иако у последње време има посла, памти и дане када није био пословно ангажован.

- Тешко је када немам посла, када не радите па не знате шта ћете са собом. Ја сам сада у супротној животној фази, али памтим и знам да је глумцима то најтеже. Онда је тешко јер сумњате у себе и чини вам се да сви други раде, а само не ти. Знам то осећање. Последње две године много радим, али и даље мислим да други више раде од мене. Сам себи се смејем - открива он.

 

 

 

Станић је испричао и како реагује када му људи кажу да је превише заступљен у пројектима.

- Када ми пријатељи кажу “ти сада пуно играш”, ја им одговорим: “Не играм ја пуно, ви играте више, само ја играм запажено”. Онда се изнервирају па ме псују. У периоду у коме не ради глумац се осећа запостављено, као да није глумац - каже Тика.

БОНУС ВИДЕО: