Iza slavne glumice ostai je niz uloga. Brojne kolege žale za glumačkom legendom. Sahrana će se obaviti u subotu, 7. septembra u 14 časova u rodnom Vršcu. 

Radi Đuričin će ispuniti poslednju želju, a to je da počiva u porodičnoj grobnici sa roditeljima - u narodu omiljenim pop Marinkom i njegovom suprugom Milevom.

- Rada je po svemu bila jedinstvena, naeuporediva i vrhunska u svom poslu. Ostavila je neizbrisiv trag u srcima mnogih ljudi. Bila je veliki zaljubljenik i protagonista svog rodnog Vršca. Verujem da u ovom trenutku iznad grad lebdi njen osmeh, koji je bio njen zaštitini znak - rekao je za "Novosti" Radin veliki prijatelj iz Vrščca Dragoljub Đorđević, inače osnivač pesničke nagrade "Vasko Popa", koju je glumica vodila od osnivanja, sve dok ju je zdravlje služilo.

Foto: N. Fifić

 

Glumica je o rodnom Vršcu za kojeg je vežu mnoge uspomene uvek govorila sa velikom ljubavlju. 

- Rođena sam i odrastala u lepoj varoši, u gradu Jovana Sterije Popovića, Paje Jovanovića, Vaska Pope. U svešteničkoj porodici, uz oca Pop-Marinka, tako su ga svi zvali, a tako se sad zove i jedna ulica u Vršcu, uz majku Milevu i sestru Nadu - izjavila je glumica ranije za medije.

Rada Đuričin završila je dva fakulteta, književnost i glumačku akademiju. Na FDU je diplomirala u klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem. Dobitnica je nagrade za životno delo Zlatni ćuran. Tokom dugogodišnje karijere glumila je u brojnim filmovima i serijama, među kojima su i "Selo gori, a baba se češlja", "Tajne vinove loze", "Miris kiše na Balkanu", "Vojna akademija" i mnoge druge.

Foto: Tanjug/Filip Kaincanić

 

(Alo)

BONUS VIDEO: