Иза славне глумице остаи је низ улога. Бројне колеге жале за глумачком легендом. Сахрана ће се обавити у суботу, 7. септембра у 14 часова у родном Вршцу. 

Ради Ђуричин ће испунити последњу жељу, а то је да почива у породичној гробници са родитељима - у народу омиљеним поп Маринком и његовом супругом Милевом.

- Рада је по свему била јединствена, наеупоредива и врхунска у свом послу. Оставила је неизбрисив траг у срцима многих људи. Била је велики заљубљеник и протагониста свог родног Вршца. Верујем да у овом тренутку изнад град лебди њен осмех, који је био њен заштитини знак - рекао је за "Новости" Радин велики пријатељ из Вршчца Драгољуб Ђорђевић, иначе оснивач песничке награде "Васко Попа", коју је глумица водила од оснивања, све док ју је здравље служило.

Фото: Н. Фифић

 

Глумица је о родном Вршцу за којег је вежу многе успомене увек говорила са великом љубављу. 

- Рођена сам и одрастала у лепој вароши, у граду Јована Стерије Поповића, Паје Јовановића, Васка Попе. У свештеничкој породици, уз оца Поп-Маринка, тако су га сви звали, а тако се сад зове и једна улица у Вршцу, уз мајку Милеву и сестру Наду - изјавила је глумица раније за медије.

Рада Ђуричин завршила је два факултета, књижевност и глумачку академију. На ФДУ је дипломирала у класи са Николом Симићем, Ружицом Сокић и Велимиром Батом Живојиновићем. Добитница је награде за животно дело Златни ћуран. Током дугогодишње каријере глумила је у бројним филмовима и серијама, међу којима су и "Село гори, а баба се чешља", "Тајне винове лозе", "Мирис кише на Балкану", "Војна академија" и многе друге.

Фото: Танјуг/Филип Каинцанић

 

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: