Bora Đorđević je sahranjen juče u svom rodnom Čačku, a od njega se oprostio veliki broj prijatelja, kolega i saradnika. I danas, jutro posle sahrane novinari su zatekli fanove kako pale sveće na njegovom grobu i ostavljaju poruke. 

Željko je u poslednje vreme dosta aktivan na pozorišnoj sceni, pa je tako Jovani otkrio da sprema predstavu sa pesmom koju je napisao Bora. To je poseban način da se oprosti od svog velikog prijatelja. 

Foto: ATA images

 

- Ja sam sa Borom bio veoma blizak, nažalost nisam otišao na sahranu zbog svih septembarskih dešavanja... Moram da kažem da mi radimo predstavu u Teatru Odeon po njegovoj muzici, a danas spremam jedan poseban oproštaj od njega, jer mi je to užasno teško palo - govorio je Željko o Bori pa dodao:

- Meni je užasno teško palo, jer je Bora bio moj prijatelj. Mi smo se čuli pre mesec dana, a Oliver Mandić i ja smo hteli da odemo u Sloveniju, ali su nam lekari sa kojima smo se čuli rekli da nema potrebe, i žao mi je što nisam otišao. 

Željko je istakao da je Borin odlazak težak: 

- Odlazak velikana je težak, ali ja sam ubeđen da će se on snaći gde god da je otišao. On je bio u Pinkovim zvezdama, pevao na našim žurkama, bio je pravi prijatelj. - završio je Željko.

Foto: N. Skenderija, Novosti

 

Podsećanja radi, legenda muzičke scene Borisav Bora Đorđević sahranjen je na Gradskom groblju u Čačku. Prilikom spuštanja sanduka u raku hor i okupljena reka ljudi uglas su pevali najtužniji hit Riblje čorbe, "Pogledaj dom svoj anđele". Bora je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Gradskom groblju u Čačku, a kako je Aleja tek napravljena, Đorđević je prvi koji će tu počivati. 

Brojne ličnosti sa domaće javne scene došle su u Čačak, a među njima su Miroslav Ilić, Vlado Georgijev, Zoran Dašić Daša iz grupe "Legende", harmonikaš Miša Mijatović, Milan Đurđević iz "Nevernih beba", kao i ministar kulture Nikola Selaković.

BONUS VIDEO: