Najstariji brat u porodici Roberts izgubio je kompas pre mnogo godina, ali čini se da se sada vraća "u normalu"

Erik Roberts, brat DŽulije Roberts, uputio je javno izvinjenje svojoj sestri nakon što je ranije tvrdio da je on razlog za njenu uspešnu holivudsku karijeru.

Foto: Profimedia

 

Glumac je napisao nove memoare pod imenom "Voz odbegli: Ili, priča mog dosadašnjeg života" u kojima govori o razlozima koji stoje iza toga što godinama nije u dobrim odnosima sa svojom sestrom DŽulijom.

Erik – koji će se pojaviti u ovogodišnjem Plesu sa zvezdama – preuzeo je zasluge za Julijinu karijeru u intervjuu koji je dao za Vaniti Fair 2018 u kojem je priznao da je to bio samo jedan od razloga zašto su bili otuđeni deceniju.

FOTO: Profimedia

 

- Jedna od stvari za koje bih želeo da se izvinim u ovoj knjizi je što sam više puta javno rekao: 'Da nije bilo mene, ne bi bilo DŽulije Roberts - napisao je on.

- To nije samo žalosno, već je i neistina. Nadam se da će DŽuli prihvatiti ovo javno izvinjenje. Bilo je glupo što sam to rekao - dodao je on. 

Erik je takođe objasnio da je njegova odluka da tvrdi da je njihova majka, Beti Lu Bredemus mrtva tokom ranih godina njegove karijere, bila „veliko poništavanje“ njegove veze ne samo sa DŽulijom, već i sa njegovom sestrom Lizom.

- Tek sada počinjem da shvatam kakav je uticaj to imalo na DŽuli i Lizu, koje su imale 11 i 13 godina, koje su živele sa našom mamom, ali su čule svog starijeg brata... kako javno govori da im je mama mrtva - napisao je.

FOTO: Profimedia

 

- To je bilo veliko poništavanje mog odnosa sa mojim sestrama. To što nisam bio zabrinut za njih i fokusiran samo na to da moja mama čita da sam je ubio je bila tako sebična stvar.

Erik je imao komplikovan odnos sa njihovom majkom i priznao je da je "još uvek ljut" na nju nakon što je podnela zahtev za razvod od njihovog oca, Voltera Grejdija Robertsa 1971.

Dok je Erik priznao da se on i DŽulija "ne slažu oko mnogo stvari", objasnio je da on ipak želi da ponovo bude blizak sa njom. 

- Volim da poznajem svoju sestru. Ona je kul devojka, moja sestra - rekao je. 

Foto: Profimedia

 

Erikovo izvinjenje dolazi nakon što je rekao za Vaniti Fair:

- Da nije bilo mene, ne bi bilo DŽulije Roberts i Eme Roberts kao slavne ličnosti, kao glumice, i veoma sam ponosna na to. Kada je DŽulija prvi put došla u NJujork, ušao sam u Villiam Moris i rekao: 'Ko će od vas potpisati moju sestru DŽuliju? - rekao je pa je dodao:

Tokom istog intervjua, Erik je priznao da je njegova zavisnost od droge dovela do problema u porodičnim odnosima.

- Ne bih to okarakterisao kao svađu - rekao je on. - Bio sam lud za svojim sestrama. Voleo sam ih, obožavao ih. Bile su mi dragocene, a imali smo vremena velike bliskosti. Svi smo se osećali veoma zaštitnički jedni prema drugima, ali najteže se zaštititi od sebe.

Erik i DŽulija su se pomirili i počeli da obnavljaju svoju vezu 2004. godine kada je Julija dobila blizance sa svojim mužem Denijem Moderom.

Glossy