Најстарији брат у породици Робертс изгубио је компас пре много година, али чини се да се сада враћа "у нормалу"

Ерик Робертс, брат Џулије Робертс, упутио је јавно извињење својој сестри након што је раније тврдио да је он разлог за њену успешну холивудску каријеру.

Фото: Профимедиа

 

Глумац је написао нове мемоаре под именом "Воз одбегли: Или, прича мог досадашњег живота" у којима говори о разлозима који стоје иза тога што годинама није у добрим односима са својом сестром Џулијом.

Ерик – који ће се појавити у овогодишњем Плесу са звездама – преузео је заслуге за Јулијину каријеру у интервјуу који је дао за Ванити Фаир 2018 у којем је признао да је то био само један од разлога зашто су били отуђени деценију.

ФОТО: Профимедиа

 

- Једна од ствари за које бих желео да се извиним у овој књизи је што сам више пута јавно рекао: 'Да није било мене, не би било Џулије Робертс - написао је он.

- То није само жалосно, већ је и неистина. Надам се да ће Џули прихватити ово јавно извињење. Било је глупо што сам то рекао - додао је он. 

Ерик је такође објаснио да је његова одлука да тврди да је њихова мајка, Бети Лу Бредемус мртва током раних година његове каријере, била „велико поништавање“ његове везе не само са Џулијом, већ и са његовом сестром Лизом.

- Тек сада почињем да схватам какав је утицај то имало на Џули и Лизу, које су имале 11 и 13 година, које су живеле са нашом мамом, али су чуле свог старијег брата... како јавно говори да им је мама мртва - написао је.

ФОТО: Профимедиа

 

- То је било велико поништавање мог односа са мојим сестрама. То што нисам био забринут за њих и фокусиран само на то да моја мама чита да сам је убио је била тако себична ствар.

Ерик је имао компликован однос са њиховом мајком и признао је да је "још увек љут" на њу након што је поднела захтев за развод од њиховог оца, Волтера Грејдија Робертса 1971.

Док је Ерик признао да се он и Џулија "не слажу око много ствари", објаснио је да он ипак жели да поново буде близак са њом. 

- Волим да познајем своју сестру. Она је кул девојка, моја сестра - рекао је. 

Фото: Профимедиа

 

Ериково извињење долази након што је рекао за Ванити Фаир:

- Да није било мене, не би било Џулије Робертс и Еме Робертс као славне личности, као глумице, и веома сам поносна на то. Када је Џулија први пут дошла у Њујорк, ушао сам у Виллиам Морис и рекао: 'Ко ће од вас потписати моју сестру Џулију? - рекао је па је додао:

Током истог интервјуа, Ерик је признао да је његова зависност од дроге довела до проблема у породичним односима.

- Не бих то окарактерисао као свађу - рекао је он. - Био сам луд за својим сестрама. Волео сам их, обожавао их. Биле су ми драгоцене, а имали смо времена велике блискости. Сви смо се осећали веома заштитнички једни према другима, али најтеже се заштитити од себе.

Ерик и Џулија су се помирили и почели да обнављају своју везу 2004. године када је Јулија добила близанце са својим мужем Денијем Модером.

Глоссy