Najpoznatija astrološkinja, Tamara Globa, upozorava na stvari koje nikako ne treba raditi tokom pomračenja Meseca, jer naše akcije mogu imati značajne posledice.

Prema njenim rečima, u drugoj polovini meseca ključno je održati samokontrolu, što će pomoći da se zaštitimo od negativnog uticaja Meseca.

- U septembru nas očekuje važno astronomsko događanje koje utiče na naše mentalno stanje i zdravlje - delimično pomračenje Meseca. Tamara savetuje da u ovom periodu obratimo pažnju na dešavanja oko nas. Mnogi će doživeti emocionalni uspon, zadesiće ih sreća ili, naprotiv, osećaj uznemirenosti i potrebu za razjašnjavanjem odnosa.

Foto: Profimedia

 

 

- Za mnoge, ovo može biti introspektivno vreme, praćeno nedostatkom koncentracije i ravnoteže. U nekim slučajevima, može doći do pogoršanja mentalnih stanja, dodaje ona.

- Ipak, pomračenje ne utiče negativno na sve. Ovaj period može ubrzati procese koji bi inače trajali duže. „Na površinu izlaze skriveni aspekti, od hroničnih bolesti do prirodnih sila koje deluju u različitim elementima. Čovek često ne prepoznaje te pojave i ide protiv svoje intuicije čime ga izdaje sreća, objašnjava Globa.

Ona ističe da, iako su ove pojave prirodne, čovek poseduje svest i sposobnost da preuzme odgovornost za svoje postupke. Snaga ljudske svesti može prevazići podsvesne reakcije tokom pomračenja, pomažući nam da se odupremo strahovima i histeriji.

Foto: Profimedia

 

 

- Budite zaštitnici ne samo sebi, već i svemu što nas okružuje, jer smo odgovorni za život na Zemlji, poručuje ona.

- Da biste postigli bolje stanje koncentracije, možete isprobati jednostavne tehnike, poput tuširanja, koje će vas opustiti i pripremiti za izazove. Takođe, pred kraj septembra izbegavajte tešku hranu i alkohol, jer to može pomoći u izbegavanju samouništenja.

- Ne ulazite u konflikte s najmilijima - čuvajte jedni druge. Budite ljubazni i cenite svaki trenutak, jer svaki dan donosi najdragocenije - vreme, savetuje Tamara kako se postiže sreća.

U svojoj septembarskoj prognozi, astrološkinja naglašava da dolazi vreme donošenja važnih odluka, posebno obratite pažnju tokom jesenje ravnodnevnice.

(Kurir)

BONUS VIDEO: