Patlidžan je zdravo povrće, a u kombinaciji sa mozarelom, paramezanom i paradajzom prava je vitaminska bomba. Ovo je jedan mnog lagan i jednostavan ručak.
- 3 patlidžana
- 400 g paradajz sosa
- 300 g mocarele
- 50 g parmezana
- 2 jaja
- brašno za pohovanje
- maslinovo ulje
- so
- biber
- bosiljak
![](/data/images/2024-09-26/107032_patlidzan1_orig.jpg?t=1727351056)
Foto: Printskrin/Jutjub/Fini Recepti by Crochef
Priprema:
Za početak, potrebno je da operete patlidžane i da ih isečete na tanke kolutove. Posolite ih i ostavite da odstoje 30 minuta kako bi pustili vodu. Maslinovo ulje zagrejte u tiganju i patlidžan ispržite sa obe strane. Dok to radite, jaja umutite u drugoj činiji. U vatrostalnu posudu stavite sloj paradajz sosa, zatim red prženih patlidžana, malo mocarele, parmezana i ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Na vrhu stavite ostatak paradajz sosa, mocarele i parmezana. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata dok se ne zapeče. Poslužite toplo, ukrašeno svežim bosiljkom.
(Trpeza)