Patlidžan je zdravo povrće, a u kombinaciji sa mozarelom, paramezanom i paradajzom prava je vitaminska bomba. Ovo je jedan mnog lagan i jednostavan ručak. 

  • 3 patlidžana
  • 400 g paradajz sosa
  • 300 g mocarele
  • 50 g parmezana
  • 2 jaja
  • brašno za pohovanje
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • bosiljak

Foto: Printskrin/Jutjub/Fini Recepti by Crochef

 

Priprema:


Za početak, potrebno je da operete patlidžane i da ih isečete na tanke kolutove. Posolite ih i ostavite da odstoje 30 minuta kako bi pustili vodu. Maslinovo ulje zagrejte u tiganju i patlidžan ispržite sa obe strane. Dok to radite, jaja umutite u drugoj činiji. U vatrostalnu posudu stavite sloj paradajz sosa, zatim red prženih patlidžana, malo mocarele, parmezana i ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Na vrhu stavite ostatak paradajz sosa, mocarele i parmezana. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata dok se ne zapeče. Poslužite toplo, ukrašeno svežim bosiljkom.

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: