Патлиџан је здраво поврће, а у комбинацији са мозарелом, парамезаном и парадајзом права је витаминска бомба. Ово је један мног лаган и једноставан ручак. 

  • 3 патлиџана
  • 400 г парадајз соса
  • 300 г моцареле
  • 50 г пармезана
  • 2 јаја
  • брашно за поховање
  • маслиново уље
  • со
  • бибер
  • босиљак

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Fini Recepti by Crochef

 

Припрема:


За почетак, потребно је да оперете патлиџане и да их исечете на танке колутове. Посолите их и оставите да одстоје 30 минута како би пустили воду. Маслиново уље загрејте у тигању и патлиџан испржите са обе стране. Док то радите, јаја умутите у другој чинији. У ватросталну посуду ставите слој парадајз соса, затим ред пржених патлиџана, мало моцареле, пармезана и понављајте поступак док не потрошите све састојке. На врху ставите остатак парадајз соса, моцареле и пармезана. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени око пола сата док се не запече. Послужите топло, украшено свежим босиљком.

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: