Патлиџан је здраво поврће, а у комбинацији са мозарелом, парамезаном и парадајзом права је витаминска бомба. Ово је један мног лаган и једноставан ручак.
- 3 патлиџана
- 400 г парадајз соса
- 300 г моцареле
- 50 г пармезана
- 2 јаја
- брашно за поховање
- маслиново уље
- со
- бибер
- босиљак
Припрема:
За почетак, потребно је да оперете патлиџане и да их исечете на танке колутове. Посолите их и оставите да одстоје 30 минута како би пустили воду. Маслиново уље загрејте у тигању и патлиџан испржите са обе стране. Док то радите, јаја умутите у другој чинији. У ватросталну посуду ставите слој парадајз соса, затим ред пржених патлиџана, мало моцареле, пармезана и понављајте поступак док не потрошите све састојке. На врху ставите остатак парадајз соса, моцареле и пармезана. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени око пола сата док се не запече. Послужите топло, украшено свежим босиљком.
(Трпеза)