"Kao nosilac liste 'Za Kotor' želim da rečem da je najveći pobednik kotorskih izbora je Građanska lista 'Za Kotor' jer uspeti imati manje glasova nego odbornika je ravno čudu", saopštio je na društvenoj mreži "X" Miljan Popović.

On je rekao i sledeće:

- Za mene nisu glasali ni moji iz kuće. Čestitam svima i iz srca želim da Kotor krene napred. Ostavite ego iza sebe, izbacite mržnju koju negujete i sednite, popričajte zarad svih građana. Da živimo bolje i lepše! Ispunjenije. Za Kotor - naglasio je nosilac liste koja je osvojila manje od jedan odsto glasova.

 

 

Popovićeva objava izazvala je brojne komentare, a o njemu od jutros bruji cela Crna Gora.

"Hahahahaha, svaka čast tvojim ukućanima", "Uzeli su pare", "I ja sam isto doživeo sa 19 godina, bukvalno nijedan član familije. Evo sad vidim da ima još neko", "Ti si za nas pobednik izbora u Kotoru", "Ko je ova legenda da ga glasam, a i sladak je realno", neki su od komentara.

Na njegovom Instagramu, uz jednu od fotografija, ovako je uoči izbora svoje glasače pozivao na birališta.

 

 

- LJepotice, 29. septembra imaš priliku da odabereš onog kog si oduvjek željela, a da to niko ne zna!

Zato, broj 7! Za Kotor! Miljan Popović

Miljan je bivši vaterpolista, ovo mu je prvi politički nastup. Ima 32 godine, a igrao je i za reprezentaciju.

Niko ne može da formira vlast u Kotoru

Inače, nakon izbora u Kotoru lista Demokrate - Pokret Evropa sad je, prema preliminarnim rezultatima te koalicije, osvojila 10 mandata, a njihov koalicioni partner u aktuelnoj vlasti koalicija Za budućnost Kotora tri mandata, prenose Vijesti.

List navodi da je, sa druge strane, Demokratska partija socijalista (DPS) takođe osvojila 10 mandata i sa tradicionalnim partnerima ima 13 mandata (Evropski savez koji čine Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija, Liberalna partija i građani osvojili su dva mandata, a Hrvatska građanska inicijativa jedan).

Posle jučerašnjih lokalnih izbora u Kotoru niko nema većinu za formiranje vlasti, navode Vijesti i dodaju da Skupština Opštine Kotor ima 33 odbornička mesta.

(Adria TV)

BONUS VIDEO: