Ipak, vrlo brzo je rešila da napusti Srbiju i stavi tačku na svoju glumačku karijeru. 

Započela je svoj život kilometrima daleko, a onda je morala da se vrati zbog ratne situacije. 

Lepa glumica je završila glumu u klasi Radeta Markovića, nakon čega su usledile uloge u filmovima "Mala noćna muzika", "Kordon", "Mi nismo anđeli 2", ali i serija "Mješoviti brak", koja joj je donela veliku popularnost.

Foto: Jutjub Printskrin/ Domace Serije

 

Fotografisala se naga za srpsko izdanje magazina "Plejboj", što je svojevremeno takođe izazvalo veliku pažnju.

Marija je na vrhuncu karijere rešila da se odseli iz Srbije jer nije bila zadovljna: 

- Otišla sam iz zemlje zato što više nisam bila srećna i nije me ispunjavao glumački poziv. U međuvremenu sam se udala za Markusa Venigera, svetski poznatog učitelja joge, s kojim sada držim časove te drevne metode samorazvoja - rekla je Marija jednom prilikom za "Blic".

Ona se sa suprugom odselila 5.000 km daleko, u Indiju, a par je dobio sina kome su dali ime po najpoznatijem srpskom naučniku - Tesla.

Marija je bila u centru pažnje kada je prošle godine specijalini let "Er Srbije"  otišao po naše državljanine u Izrael radi evakuacije:

Tada se oglasila o nemilom događaju u kome se našla: 

- Bežali smo u skloništa, potpuno je neprijatno. Mladi ljudi se pakuju uveče u uniforme i sa malim torbama ih izvoze u rat. Nije prijatno naravno, kako bi bilo prijatno, surovo je i jezivo - rekla je Marija Jakšić.

- Strašna je frka i panika oko aviona, oko izlaza iz zemlje. Ovde su imali sedam mesta, neki Srbi su ostavljeni da čame tamo. Karta ne može da se kupi onlajn - dodala je tad za "Telegraf".

BONUS VIDEO: