Ипак, врло брзо је решила да напусти Србију и стави тачку на своју глумачку каријеру. 

Започела је свој живот километрима далеко, а онда је морала да се врати због ратне ситуације. 

Лепа глумица је завршила глуму у класи Радета Марковића, након чега су уследиле улоге у филмовима "Мала ноћна музика", "Кордон", "Ми нисмо анђели 2", али и серија "Мјешовити брак", која јој је донела велику популарност.

Фото: Јутјуб Принтскрин/ Domace Serije

 

Фотографисала се нага за српско издање магазина "Плејбој", што је својевремено такође изазвало велику пажњу.

Марија је на врхунцу каријере решила да се одсели из Србије јер није била задовљна: 

- Отишла сам из земље зато што више нисам била срећна и није ме испуњавао глумачки позив. У међувремену сам се удала за Маркуса Венигера, светски познатог учитеља јоге, с којим сада држим часове те древне методе саморазвоја - рекла је Марија једном приликом за "Блиц".

Она се са супругом одселила 5.000 км далеко, у Индију, а пар је добио сина коме су дали име по најпознатијем српском научнику - Тесла.

Марија је била у центру пажње када је прошле године специјалини лет "Ер Србије"  отишао по наше држављанине у Израел ради евакуације:

Тада се огласила о немилом догађају у коме се нашла: 

- Бежали смо у склоништа, потпуно је непријатно. Млади људи се пакују увече у униформе и са малим торбама их извозе у рат. Није пријатно наравно, како би било пријатно, сурово је и језиво - рекла је Марија Јакшић.

- Страшна је фрка и паника око авиона, око излаза из земље. Овде су имали седам места, неки Срби су остављени да чаме тамо. Карта не може да се купи онлајн - додала је тад за "Телеграф".

БОНУС ВИДЕО: