Ako volite mrsnu štrudlu, posnu štrudlu koja miluje nepce ćete voleti još više. 

Za ovaj posni recept potrebno je: 

  • 350 g brašna tip 500
  • 150 g oštrog brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike vanilin šećera
  • rendana limunova kora
  • 4 kašike ulja
  • 3 dl mlake vode
  • 15 g svežeg kvasca

Za fil:

  • 450 g mlevenih oraha
  • 15 kašika džema od kajsija
  • 1 kašika vanilinog šećera

Foto: Profimedia

 

 

Priprema:

Potrebno je da rernu zagrejete na 200 stepeni. U jednoj činiji pomešajte kvasac, malo šećera, vode i brašna pa pustite da naraste, na toplom mestu. Sve suve sastojke pomešajte  zajedno u posudi za mešanje i napravite udubljenje. Potom dodajte tečne sastojke i nadošli kvasac. Od sastojaka zamesite glatko testo pa ga zapakujte i ostavite da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini podelite na 3 dela pa napravite kuglice, pokrijte i pustite 15 minuta, da odmore. U jednoj posudi sjedinite mlevene orahe, džem i vanilin šećer, da dobijete fil. Zatim ih podelite na 3 dela. Lopticu razvijte u pravougaonik, pa premažite filom i oblikujte u oblik štrudle. Ponovite postupak i za preostale dve, pa ih premažite uljem. Ostavite da odstoje oko 20 minuta. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kada se ispeče možete je posuti šećerom u prahu. Prijatno!

(Trpeza)

BONUS VIDEO: