Ако волите мрсну штрудлу, посну штрудлу која милује непце ћете волети још више. 

За овај посни рецепт потребно је: 

  • 350 г брашна тип 500
  • 150 г оштрог брашна
  • 1/2 кашичице соли
  • 2 кашике ванилин шећера
  • рендана лимунова кора
  • 4 кашике уља
  • 3 дл млаке воде
  • 15 г свежег квасца

За фил:

  • 450 г млевених ораха
  • 15 кашика џема од кајсија
  • 1 кашика ванилиног шећера

Фото: Профимедиа

 

 

Припрема:

Потребно је да рерну загрејете на 200 степени. У једној чинији помешајте квасац, мало шећера, воде и брашна па пустите да нарасте, на топлом месту. Све суве састојке помешајте  заједно у посуди за мешање и направите удубљење. Потом додајте течне састојке и надошли квасац. Од састојака замесите глатко тесто па га запакујте и оставите да нарасте. На побрашњеној радној површини поделите на 3 дела па направите куглице, покријте и пустите 15 минута, да одморе. У једној посуди сједините млевене орахе, џем и ванилин шећер, да добијете фил. Затим их поделите на 3 дела. Лоптицу развијте у правоугаоник, па премажите филом и обликујте у облик штрудле. Поновите поступак и за преостале две, па их премажите уљем. Оставите да одстоје око 20 минута. Пребаците у плех обложен пек папиром. Пеците око 25 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. Када се испече можете је посути шећером у праху. Пријатно!

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: