Naime, proslavljeni srpski košarkaš pozajmio je glas Diznijevom junaku u nastavku popularnog filma Vajana (Moana). 

Bogdan će u ovom ostvarenju tumačiti lik Nala, Boga oluje i glavnog negativca u animiranom filmu,  koji, pod opasnom kletvom skriva i čuva tajnovito ostrvo Motufetu, koje je nekada povezivalo okean. Veliki neprijatelj Vajani biće upravo Bogdanov Nalo.

Inače, prvi deo filma se odvija u drevnoj Polineziji i govori priču o Vajani, ćerki poglavice priobalnog sela, koju je sam okean izabrao da ponovo spoji mističnu relikviju sa boginjom Te Fiti. Kada nesreća pogodi njeno ostrvo, Vajana kreće u potragu za Mauijem, legendarnim polubogom, u nadi da će vratiti relikviju Te Fiti i spasiti svoj narod

Prvi deo je premijerno prikazan 14. novembra 2016. godine na festivalu Američkog filmskog instituta u Los Anđelesu, dok je 23. novembra pušten u bioskope u Sjedinjenim Američkim Državama, odnosno 24. novembra u Srbiji. 

Dobio je pozitivne recenzije kritičara koji su pohvalili animaciju, muziku i glasovne uloge. Zaradio je preko 687 miliona dolara širom sveta. Bio je nominovan za dva Oskara: najbolji animirani film i najbolju originalnu pesmu (How Far I'll Go).

Nastavak, Vajana 2, u kojem je Bogdan Bogdanović pozajmio glas negativcu Nalu biće prikazan u novembru 2024.

BONUS VIDEO: