Voja Brajović i dalje je aktivan kako pred kamerama, tako i u pozorištu, iako je odavno zvanično u penziji.

Za svoj rad dobio je najznačajnija profesionalna priznanja. Region bivše Jugoslavije i danas obilazi sa predstavama u kojima igra i svuda je rado viđen gost.

U poslednje vreme glumio je u nekoliko serija, i u svakoj igrao neku istorijsku ličnost: vojvodu Radomira Putnika, Slobodana Jovanovića, čuvenog fotografa Anastasa Jovanovića...

Foto: N. Skenderija

 

- Kad god dobijem ulogu, mislim da je to poslednja koju ću igrati. Ne mislim na nešto fatalno, mada ne bi bilo nikakvo čudo da “capnem” - priznao je nedavno u razgovoru za “Novosti”.

- Nisam u godinama u kojima nešto očekujem, ali uvek kažem da moje vreme tek dolazi, ako nije već prošlo.

Proslavljeni umetnik, koji je pre nekoliko godina imao zdravstvene probleme, koje je srećom prebrodio, ističe da je uvek imao sličan odnos prema poslu koji radi.

Foto: D. Milovanović

 

- Mi smo “birana roba”. Zato sam se od početka držao stava - sad sam dobio ulogu, pa ko zna da li ću ikad više igrati. A već sam na filmu i televiziji odigrao oko 130 naslova, rekao je jednom prilikom i otkrio koliko glumci zarađuju.

Ne krije da nikada nije voleo da gleda ono što je uradio.

- Uvek sam mislio da sam nešto mogao drugačije, da bi bilo bolje da sam uradio onako, a ne ovako kako je zauvek zabeleženo. Ali, sada kad pogledam vidim da je s razlogom bilo tako dobro prihvaćeno – zaključio je Voja Brajović.

BONUS VIDEO: