Воја Брајовић и даље је активан како пред камерама, тако и у позоришту, иако је одавно званично у пензији.

За свој рад добио је најзначајнија професионална признања. Регион бивше Југославије и данас обилази са представама у којима игра и свуда је радо виђен гост.

У последње време глумио је у неколико серија, и у свакој играо неку историјску личност: војводу Радомира Путника, Слободана Јовановића, чувеног фотографа Анастаса Јовановића...

Фото: Н. Скендерија

 

- Кад год добијем улогу, мислим да је то последња коју ћу играти. Не мислим на нешто фатално, мада не би било никакво чудо да “цапнем” - признао је недавно у разговору за “Новости”.

- Нисам у годинама у којима нешто очекујем, али увек кажем да моје време тек долази, ако није већ прошло.

Прослављени уметник, који је пре неколико година имао здравствене проблеме, које је срећом пребродио, истиче да је увек имао сличан однос према послу који ради.

Фото: Д. Миловановић

 

- Ми смо “бирана роба”. Зато сам се од почетка држао става - сад сам добио улогу, па ко зна да ли ћу икад више играти. А већ сам на филму и телевизији одиграо око 130 наслова, рекао је једном приликом и открио колико глумци зарађују.

Не крије да никада није волео да гледа оно што је урадио.

- Увек сам мислио да сам нешто могао другачије, да би било боље да сам урадио онако, а не овако како је заувек забележено. Али, сада кад погледам видим да је с разлогом било тако добро прихваћено – закључио је Воја Брајовић.

БОНУС ВИДЕО: