Važno je da se obezbede adekvatni uslovi za čuvanje krompira kako bi se sprečilo klijanje, omekšavanje ili pojava plesni.
Krompir najbolje održava svežinu kada se čuva na hladnom, suvom i tamnom mestu. Izloženost svetlu i vlazi može da izazove truljenje, a isto pravilo važi i za drugo korenasto povrće poput šargarepe i repe. Ovaj način čuvanja može da osigura da krompir ostane u dobrom stanju tokom nekoliko nedelja, pa čak i cele zime.
Krompir treba da bude na vazduhu, pa je najbolje izbegavati hermetički zatvorene posude.
Ranije se verovalo da krompir ne treba da se čuva u frižideru jer bi to moglo da dovede do stvaranja dodatnih šećera. Međutim, nova istraživanja pokazuju da je čuvanje krompira u frižideru sigurno. Najvažnije je zaštititi krompir od vlage pre skladištenja, umesto pranja, treba ga samo prebrisati suvom krpom.
BONUS VIDEO: