Kiseli kupus je niskokalorična namirnica, što ga čini odličnim izborom za one koji žele da smanje unos kalorija ili održe telesnu težinu.

Tajna njegovog savršenog ukusa i dugotrajnosti leži u dodavanju rena. Ova biljka ne samo da ubrzava proces kiseljenja, već i sprečava kvarenje, čime se postiže skladan ukus.

Ova ukusna namirnica bogata je vitaminima, uključujući vitamin C, A1, kompleks B i vitamin K, a istovremeno sadrži minerale poput kalcijuma, fosfora, kalijuma, magnezijuma i gvožđa.

Foto: Profimedia

 

Za dodatnu vizualnu privlačnost, šaka kukuruza može da unese zlatnožutu notu. LJubitelji pikantnog ukusa mogu da dodaju ljutu papriku, dok lovorovi listovi doprinose aromatičnom karakteru ovog jela.

Pri pripremi u buretu, mogu da se koriste vrećice u kojima je narezan i posoljen kupus. Vrećice treba da budu probušene kako bi slana voda mogla da cirkuliše. Postavljanjem vrećica između glavica kupusa omogućuje se optimalno korišćenje prostora, a na taj način dobija se i kupus ribanac iz istog bureta. Ovaj hranjivi sastojak neizostavan je u mnogim tradicionalnim jelima. 

BONUS VIDEO: