Pripremite se za uzbudljiv okršaj dve šahovske generacije. Švedska šahovska legenda, velemajstor Pia Krmaling, boriće se protiv slavnog internet učitelja šaha - intermajstora Levija Rozmana na šestodnevnom događaju u Stokholmu.

Bitka generacija održaće se u švedskoj prestonici od 28. oktobra do 2. novembra, a organizuje je niko drugi do velemajstor Ana Kramling, popularni strimer, kreator sadržaja i Pijina ćerka.

Zašto su oči brojnih zaljubljenika u šah uprte u ovaj događaj? 

Šveđanka Pia Kramling, jedna od najboljih šahistkinja svih vremena, sa FIDE rejtingom od 2550 poena dolazi iz prave šahovske porodice, udata je za španskog velemajstora  Huana Manuela Belon Lopeza, a njihova ćerka Ana Kramling krenula je roditeljskim stopama i postala FIDE majstor sa samo deset godina, i trenutno je jedan od najpopularnijih strimera na Tvič platformi.

printskrin jutjub - ana crammling

 

 

Piin protivnik, Amerikanac Levi Rozman, poznatiji kao Gotam Čes, jedan je od najpoznatijih kreatora sadržaja o ovom sportu i intermajstor, popularan zbog svog inovativnog pristupa i približavanja ove igre mlađim generacijama. 

BONUS VIDEO: