Припремите се за узбудљив окршај две шаховске генерације. Шведска шаховска легенда, велемајстор Пиа Крмалинг, бориће се против славног интернет учитеља шаха - интермајстора Левија Розмана на шестодневном догађају у Стокхолму.

Битка генерација одржаће се у шведској престоници од 28. октобра до 2. новембра, а организује је нико други до велемајстор Ана Крамлинг, популарни стример, креатор садржаја и Пијина ћерка.

Зашто су очи бројних заљубљеника у шах упрте у овај догађај? 

Швеђанка Пиа Крамлинг, једна од најбољих шахисткиња свих времена, са ФИДЕ рејтингом од 2550 поена долази из праве шаховске породице, удата је за шпанског велемајстора  Хуана Мануела Белон Лопеза, а њихова ћерка Ана Крамлинг кренула је родитељским стопама и постала ФИДЕ мајстор са само десет година, и тренутно је један од најпопуларнијих стримера на Твич платформи.

принтскрин јутјуб - ана цраммлинг

 

 

Пиин противник, Американац Леви Розман, познатији као Готам Чес, један је од најпознатијих креатора садржаја о овом спорту и интермајстор, популаран због свог иновативног приступа и приближавања ове игре млађим генерацијама. 

БОНУС ВИДЕО: