Bakin kolač je starinski kolač koji je vrlo mekan, lako se sprema i još brže pojede. 

Potrebno je: 

  • 250 gr masti
  • 200 gr šećera
  • tri jaja
  • jedna šoljica mleka (100 ml)
  • kora od limuna (narandže)
  • 800 gr brašna
  • jedan  prašak za pecivo
     

Priprema: 

Potrebno je prvo dobro umutiti šećer i mast, zatim dodati jaja, mleko koru od limuna. Potom prašak za pecivo i brašno. Testo ne treba da bude previše gusto a ni retko. Kašikom stavljajte po malo u zagrejan aparat za pečenje kolača. 

Foto: Printskrin/Jutjub/Domaći Recepti

 

Postupak za pečenje u kalupu: zagreje se jedna strana, stavi se po kuglica testa na svako srce i  odmah se okrene kalup sa testom  da se greje druga strana. Posle 7-8 sekundi se proveri kako je pečeno, dopeče ako treba još i vadi iz kalupa. Pečenje je vrlo  brzo. 

Testo se može peći i  u drugim kalupima samo treba probati. Ovaj još uvek funkcioniše i to na šporetu na plin. 

Može da se peče i na rebrastom tosteru!

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: