Бакин колач је старински колач који је врло мекан, лако се спрема и још брже поједе. 

Потребно је: 

  • 250 гр масти
  • 200 гр шећера
  • три јаја
  • једна шољица млека (100 мл)
  • кора од лимуна (наранџе)
  • 800 гр брашна
  • један  прашак за пециво
     

Припрема: 

Потребно је прво добро умутити шећер и маст, затим додати јаја, млеко кору од лимуна. Потом прашак за пециво и брашно. Тесто не треба да буде превише густо а ни ретко. Кашиком стављајте по мало у загрејан апарат за печење колача. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Домаћи Рецепти

 

Поступак за печење у калупу: загреје се једна страна, стави се по куглица теста на свако срце и  одмах се окрене калуп са тестом  да се греје друга страна. После 7-8 секунди се провери како је печено, допече ако треба још и вади из калупа. Печење је врло  брзо. 

Тесто се може пећи и  у другим калупима само треба пробати. Овај још увек функционише и то на шпорету на плин. 

Може да се пече и на ребрастом тостеру!

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: