Бакин колач је старински колач који је врло мекан, лако се спрема и још брже поједе.
Потребно је:
- 250 гр масти
- 200 гр шећера
- три јаја
- једна шољица млека (100 мл)
- кора од лимуна (наранџе)
- 800 гр брашна
- један прашак за пециво
Припрема:
Потребно је прво добро умутити шећер и маст, затим додати јаја, млеко кору од лимуна. Потом прашак за пециво и брашно. Тесто не треба да буде превише густо а ни ретко. Кашиком стављајте по мало у загрејан апарат за печење колача.
Поступак за печење у калупу: загреје се једна страна, стави се по куглица теста на свако срце и одмах се окрене калуп са тестом да се греје друга страна. После 7-8 секунди се провери како је печено, допече ако треба још и вади из калупа. Печење је врло брзо.
Прочитајте још
Тесто се може пећи и у другим калупима само треба пробати. Овај још увек функционише и то на шпорету на плин.
Може да се пече и на ребрастом тостеру!
(Трпеза)